- advertisement -

Sekarang tengah ditayangankan ulangan drama Setelah Cinta Itu Pergi di TV3 yang pernah diterbitkan pada 2019.

Drama Setelah Cinta Itu Pergi merupakan adaptasi daripada novel bertajuk “Setelah Cinta Itu Pergi” yang diterbitkan pada 2014 hasil karya East Diani. Pada awal tayangan pada 2019, ianya mainkan melalui slot Samarinda dan kini ulang siar di TV3 semula.

Jumlah Episod : 20 Episod
Pengarah: Heykal Hanifah
Penulis Skrip: PGRS Team, Rozie Rashid & Zakinah Ab Zarith
Pelakon : Fahrin Ahmad, Nina Iskandar, Shah Jaszle, Amyza Aznan, Rushdi Ramli, Raja Azmi, Julia Farhana, Faezah Elai, Fizo Omar, Azrel Ismail

Sinopsis Drama Setelah Cinta Itu Pergi

Perkahwinan Ikram dan Marina bahagia disulami cinta yang sentiasa memekar walaupun tanpa dikurniakan zuriat. Siapalah mereka untuk menidakkan takdir Tuhan. Janji yang kukuh terpateri akhirnya rapuh. Kehadiran Insyirah dan anak kecilnya menggoyahkan rumah tangga yang kukuh terbina.

- advertisement -

Insyirah memang bijak sehingga Ikram termakan kata dustanya. Hati Marina remuk kala dia dipersalahkan oleh suami tercinta. Kerana cemburu buta Ikram, kesetiaan Marina diragui dan kepercayaan terhadapnya dipersoalkan. Hati itu makin parah saat lafaz cerai terzahir di mulut sang suami.

BACATonton Drama Bicara Cinta Melalui Slot Samarinda Di TV3 Dan Strim Secara Online Di Youtube

Marina pergi membawa diri dengan seribu duka di hati. Disangka kasih itu berpanjangan, rupanya hanya satu persinggahan. Tidak ditoleh ke belakang lagi. Perjalanan harus diteruskan, demi mencari penawar duka di hati. Namun satu per satu kehilangan menghimpit diri. Rasa kehilangan orang yang disayangi, amat memeritkan jiwa Marina.

Setelah cinta itu pergi, barulah Ikram menyesali. Tapi hasrat hati memiliki Marina semula dihalangi keluarga. Mereka cukup rasa terhina dengan tindakan Ikram terhadap Marina.

Tonton Episod Penuh Drama Setelah Cinta Itu Pergi Di TV3 (2019)

Kerana tidak mahu Marina hidup dibebani kisah lalu, keluarganya telah menentukan jodoh untuknya. Namun cinta yang bertakhta di hati memang sukar disingkir pergi. 

Hadirnya Adam, cuba mengubati hati Marina yang penuh dengan seribu kisah duka. Ingin menjadi penyelamat kerakusan hatinya yang sengsara. Sebagai tunang kepada Marina, mampukah Adam memecah tembok hati Marina?

Apakah cinta di hati Marina akan terus pergi hilang selamanya? Sampai bilakah pintu hati itu akan terkunci? Perlukah dia melupakan kebahagiaan yang hadir di depan mata begitu sahaja? Adakah Adam mampu membuka pintu hati yang terkunci selama ini? Atau adakah kasih Marina masih kuat terhadap Ikram? Siapakah yang akan menjadi pilihan Marina setelah cinta itu pergi?

Waktu Tayangan

Anda boleh tonton drama Setelah Cinta Itu Pergi di TV3 pada setiap Isnin hingga Khamis jam 2 petang atau anda boleh strim kesemua 20 episod penuh di Youtube TV3 Official secara percuma.

Tonton Kesemua Episod Setelah Cinta Itu Pergi

Episod 1  Episod 2  Episod 3
Episod 4  Episod 54  Episod 6
Episod 7  Episod 8  Episod 9
Episod 10  Episod 11  Episod 12
Episod 13  Episod 14  Episod 15
Episod 16  Episod 17  Episod 18
Episod 19  Episod 20 (Akhir)

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here