- advertisement -

Jangan lupa saksikan telefilem Wanji yang akan menemui penonton pada 26 November 2022, hari Sabtu pada pukul 9.00 malam di slot Panggung RTM di TV1 dan secara online di rtmklik.rtm.gov.my

Tayangan : Slot Panggung RTM di TV1
Tarikh : 26 November 2022 (Sabtu)
Waktu : 9.00 Malam
Penulis Skrip : Roydy Rokidy
Pengarah : Danny Alamsyah
Produksi : Unit Drama TV RTM

Tonton

Pelakon

Antara pelakon-pelakon yang membintangi telefilem ini seperti Syed Ali Murtadha, Sayyid Baqir, Yaakob Abd Aziz, Wafariena, Azman Hassan, Puteri Rafasya, Shazman Isaac, Akmal Ahmad, Pablo Amirul, Khai Sabri dan ramai lagi.

Sinopsis Telefilem Wanji

Telefilem Wanji mengisahkan tentang dua beradik iaitu Wanji yang berumur 12 tahun dan adiknya Walid, berumur 11 tahun yang dibesarkan oleh datuknya, Tok Su. Mereka kemudiannya berhubungan rapat dengan seorang wanita yang dianggap sebagai kaka bernama Ereen.

- advertisement -

Konflik memuncak apabila Wanji diasuh oleh Lando untuk menyukai kerjanya sekali gus membuatkan Walid berang dengan perubahan sikap yang ditunjukkan Wanji.

Walid, Sofea dan Atai kemudiannya cuba untuk melarikan diri namun gagal apabila Walid dan Sofea ditangkap semula oleh orang-orang Lando. Apakah kesudahan hubungan Wanji dan Walid di sebalik konflik antara keduanya?

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here