- advertisement -

Jangan lupa saksikan telefilem Simpang Sejenak yang akan menemui penonton pada 11 September 2022, hari Ahad pada pukul 10.30 malam di slot Cereka Ahad di TV3 atau secara online di www.tonton.com.my.

Tayangan : Slot Cereka Ahad di TV3
Tarikh : 11 September 2022 (Ahad)
Waktu : 10.30 Malam
Idea Asal : Mohd Haniff Kulai
Penulis Skrip : Sofia J Rhyland
Pengarah : Mohd Latiff Zami (Yeop Hitler)
Produksi : Country & Universal Sdn. Bhd.

Pelakon

Antara pelakon-pelakon yang membintangi telefilem ini seperti Syazwan Zulkifly, Azira Shafinaz, Azri Iskandar, Ellie Suriaty, Raysha Rizrose, Duerra Mitilda, Raja Hakim DFKL, Zazly Baginda, Talha Harith, Nisa Rissa dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Syazwan Zulkifly sebagai Hanif
  • Azira Shafinaz sebagai Manis
  • Raysha Rizrose sebagai Iza
  • Azri Iskandar sebagai Wan Usin
  • Ellie Suriaty sebagai Anom
  • Duerra Mitilda sebagai Tisya

Sinopsis Telefilem Simpang Sejenak

Telefilem Simpang Sejenak mengisahkan tentang Hanif iaitu seorang pemandu kereta sewa di sekitar Johor. Kisah bermula apabila Usin meminta bantuan Hanif untuk menjemputkan di Batu Pahat.

- advertisement -

Dalam perjalanan tersebut, Hanif terserempak dengan seorang wanita misteri bernama Manis. Dia meminta bantuan Hanif untuk hantarkannya pulang ke rumah. Lalu Hanif sedia menawarkan diri untuk menghantarnya.

Setelah peristiwa tersebut, Hanif dilaporkan hilang beberapa hari sehinggalah berjaya ditemukan. Sejak dari itu juga, Hanif telah mengabaikan isteri dan keluarganya dan hanya terbayang-bayangkan Manis sahaja.

Tonton

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here