- advertisement -

Jangan lupa saksikan telefilem Sandiwara Biola Ayah yang akan menemui penonton pada 28 Januari 2023, hari Sabtu pada pukul 9.00 malam di slot Panggung RTM di TV1 dan secara online di rtmklik.rtm.gov.my

Tayangan : Slot Panggung RTM di TV1
Tarikh : 28 Januari 2023 (Sabtu)
Waktu : 9.00 Malam
Penulis Skrip : Zh Emdee M. Danial
Pengarah : Zh Emdee M Danial
Produksi : AllOut Pictures TV

Pelakon

Antara pelakon yang membintangi telefilem ini seperti Aqmal Daniel, Zahiril Adzim, S. Azli (Ghazai Shahbudin), Oktovia Manrose, Azrul Raja Lawak, Heryanto, Zila Bakarin, Ramasuntran dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Aqmal Daniel sebagai Asmadi
  • Zahirul Adzim sebagai Asrul
  • S. Azli sebagai Azli
  • Oktovia Manrose sebagai Fifi
  • Azrul Raja Lawak sebagai Azli (waktu muda)

Sinopsis Telefilem Sandiwara Biola Ayah

Telefilem Sandiwara Biola Ayah mengisahkan tentang perjalanan kehidupan Azli bersama anak-anaknya iaitu Asmadi Dan Asrul selepas kematian isterinya yang ingin melihat anak-anaknya terlibat dalam bidang seni.

- advertisement -

Azli pandai menyanyi tetapi tidak mempunyai bakat untuk bermain alat muzik. Tetapi nasibya telah tertulis apabila anaknya Asrul cekap memetik gitar, manakala Azli pandai bermain biola.

Selepas Asmadi mendapat perhatian media, dia berasa malu dengan kerjaya ayahnya iaitu hanya sebagai pengawal keselamatan dan bertekad mahu keluar dari rumah mencari kesenangan sendiri bersama keluarga angkatnya.

Seorang ayah yang sanggup berkorban dengan menyara keperluan anak-anaknya sehingga berjaya menjadi pemain biola terkenal. Setelah berjaya, dia mula menjadi sombong dan melupakan asal-usulnya.

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here