- advertisement -

Jangan lupa saksikan telefilem Sampai Jannah yang akan menemui penonton pada 6 September 2022, hari Selasa pada pukul 9.00 malam di slot Drama On 2 di TV2 dan secara online di rtmklik.rtm.gov.my

Tayangan : Slot Drama On 2 di TV2
Tarikh : 6 September 2022 (Selasa)
Waktu: 9.00 Malam
Penulis Skrip : Sofia J Rhyland
Pengarah : Rizawan Zaman dan SSB
Produksi Zee Zee Arts Sdn. Bhd. dan Prevail Production Sdn. Bhd.

Pelakon

Antara pelakon-pelakon yang membintangi telefilem ini seperti Sarah Aijaz Khan, Amar Asyraf, Elya Miera, Usman Butt dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Sarah Aijaz Khan sebagai Jannah
  • Amar Asyraf sebagai Reza
  • Usman Butt sebagai Aryan
  • Elya Miera sebagai Dr. Syikin

Sinopsis Telefilem Sampai Jannah

Telefilem Sampai Jannah mengisahkan tentang Reza yang merupakan warganegara Malaysia dan isterinya Jannat yang berasal dari Pakistan terpisah antara benua dikala Lockdown Covid-19 yang berlaku di seluruh dunia.

- advertisement -

Malang menimpanya apabila Jannat terkandas di Pakistan dan suaminya di Malaysia. Dalam usaha mencari jalan ke pulang ke tanah air pelbagai peristiwa yang berlaku terhadap Jannat beserta suaminya.

Antaranya berlaku kemalangan jalanraya yang mengakibatkan kematian satu-satunya anak lelaki mereka dan disebabkan itu Reza berada dalam keadaan koma selama 2 bulan di Kuala Lumpur.

Manakala Aryan bekas teman lelaki Jannat pula cuba melakukan pelbagai perkara bagi memastikan Jannat tidak pulang ke pangkuan suaminya dan terus kekal di Pakistan.

Tonton

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here