- advertisement -

Jangan lupa saksikan telefilem Orang Gaji Ke 19 pada 1 Mei 2023, bersiaran pada hari Isnin, pukul 9.00 malam menerusi slot Drama On 2 di TV2 atau boleh juga strim secara online di RTM Klik.

Telefilem yang dibuat khas sempena Hari Pekerja ini merupakan terbitan syarikat Tribution Studio, diarahkan oleh Yen Osing dengan penulisan skrip daripada tuan pengarah sendiri.

Tayangan : TV2
Tarikh : 1 Mei 2023 (Isnin)
Masa : 9.00 Malam
Penulis Skrip : Yen Osing
Pengarah : Yen Osing
Produksi : Tribution Studio

oran gaji ke 19

Barisan Pelakon

Berikut merupakan barisan pelakon yang terlibat dalam telefilem Orang Gaji Ke 19 seperti Adriana Adnan, Josiah Hogan, Ain Sufia, Dottie, Faiz Tapaw, Mior Darwish dan ramai lagi.

- advertisement -

Watak Lakonan

  • Adriana Adnan sebagai Tina
  • Josiah Hogan sebagai Mukhriz
  • Dottie sebagai Camel

Sinopsis Telefilem Orang Gaji Ke 19

Telefilem Orang Gaji Ke 19 mengisahkan tentang Tina yang terpaksa menyamar sebagai orang gaji di rumah seorang dudak anak satu iaitu Mukhriz disebabkan arahan daripada ceti haram, Camel kerana manggung hutang ibu bapanya.

Dalam masa yang sama menyamar sebagai orang gaji, Tina juga dipaksa untuk mencuri sebuah lukisan milik Mukhriz dirumahnya yang berharga RM8 juta bagi melangsaikan hutangnya tersebut.

Misi mereka itu gagal kerana Mukhriz yang mereka sasarkan bukanlah Mukhriz yang menjadi majikan Tina. Lukisan yang disangka bernilai RM8 juga sebenarnya adalah lukisan anak Mukhriz.

Orang Gaji Ke 19

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here