- advertisement -

Jangan lupa untuk saksikan tefilem yang diinspirasikan daripada peristiwa sebenar, Matahari Tak Bercahaya yang akan menemui penonton pada 11 Jun 2022, hari Sabtu pada pukul 10.00 malam di slot Cerekarama di TV3 atau secara online di www.tonton.com.my

Tayangan : Slot Cerekarama di TV3
Tarikh : 11 Jun 2022 (Sabtu)
Waktu : 10.00 Malam
Idea Asal : Mira Mustafa
Penulis Skrip : Maizura Ederis & Marr Mohamad
Pengarah : Uchee Fukada
Produksi : Zeel Production Sdn. Bhd.

Pelakon

Antara bintang dan pelakon yang terlibat dalam telefilem ini seperti Nad Zainal, Fattah Amin, Noorkhiriah, Lydiawati, Hafreez Adam, Esma Daniel, Aidit Noh, Mimi Ernida, Irfan Zaini dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Nad Zainal sebagai Mastura
  • Fattah Amin sebagai Shahzan
  • Hafreez Adam sebagai Zaki

Sinopsis Telefilem Matahari Tak Bercahaya

Telefilem Matahari Tak Bercahaya mengisahkan tentang Mastura, seorang ibu muda yang bertugas menjaga anak-anak tadika yang juga isteri kepada Shazan.

- advertisement -

Mereka hidup dalam keadaan gembira di kampung dan disenagi oleh orang kampung. Namun begitu, kehidupannya berubah sepenuhnya apabila dia didapati HIV positif.

Nasib malangnya tidak berakhir apabila anaknya yang disusukan juga terjangkiti. Mastura dan suaminya Shahzan cuba untuk menyembunyikan hal ini daripada jiran tetangga di kampung, namun ia terbongkar dan mencetuskan ketakutan serta kebencian dalam kalangan penduduk kampung terhadap mereka.

Salah faham dan kekeliruan menyebabkan mereka diasingkan serta dihalau keluar oleh orang kampung. Sampai bilakah Mastura dan keluarganya harus menanggung derita ini?

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here