- advertisement -

Saksikan siaran ulangan Kung Fu Kaw yang dibawakan sempena Tahun Baru Cina pada 21 Januari 2023, hari Sabtu pada pukul 10.30 malam menerusi saluran TV3 dan secara online di watch.tonton.com.my

Tayangan : TV3
Tarikh : 21 Januari 2023 (Sabtu)
Waktu : 10.30 Malam
Idea Asal : Ti Arnezz
Penulis Skrip : MF Kencana
Pengarah : Heykal Hanifah
Produksi : Luqsar Kreatif Sdn. Bhd.

Tonton

Pelakon

Antara pelakon yang membintangi telefilem ini seperti Elvina Mohamad, Wong Sip Nen, Syafie Naswip, Syazwan Zulkefly, Jaja Iliyes dan ramai lagi.

Sinopsis Telefilem Kung Fu Kaw

Telefilem Kung Fu Kaw mengisahkan tentang Saleha yang menjadi mangsa jenayah bertekad untuk menguasai ilmu kungfu akibat mengalami trauma yang menimpa dirinya.

- advertisement -

Disebabkan itu, dia mendekati Pakcik Lee untuk mempelajari ilmu seni mempertahankan diri tersebut, namun Uncle Lee enggan mengajarnya kepada Saleha.

Walaupunbegitu, Saleha tidak berputus asa dan terus mencuba dan merayu kepada Uncle Lee mengajarnya. Ketika Saleha hampir putus asa, barulah Uncle Lee bersetuju mengajarnya. Sejak dari itulah, Saleha tekun belajar ilmu asas kung fu.

Saleha mula syak yang Baka adalah orang yan cuba merogolnya suatu ketika dahulu. Kemudian dia cuba untuk memberanikan diri mencari bukti dan menuntut keadilan.

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here