- advertisement -

Minggu ini, Radio Televisyen Malaysia (RTM) akan bawakan sebuah telefilem tempatan terbaru berjudul Kerana Binti Abdullah yang akan bersiaran pada 19 Mac 2022 di slot Panggung RTM di TV1.

Sebuah telefilem arahan pengarah hebat, Nizam Zakaria ini bakal menampilkan pelakon ternama seperti Alif Satar, Atikah Suhaime dan Fezrul Khan

Tayangan : Slot Panggung RTM di TV1
Pengarah : Nizam Zakaria
Idea Asal : Nia Adlina Aishah
Penulis Skrip: Kama Hj. Azman
Produksi: Cuepro Productions Sdn. Bhd.

kerana binti abdullah

Barisan Pelakon

Antara pelakon yang membintangi telefilem ini ialah Alif Satar, Atiqah Suhaimie, Fezrul Khan, Salina Saibi, Nurhasmira Azmi, Zera Hariz, Kikyhannah, Hasmir Azmi, Amyza Aznan dan ramai lagi

- advertisement -

Sinopsis Telefilem Kerana Binti Abdullah

Telefilem Kerana Binti Abdullah mengisahkan kehidupan seorang anak tak sah taraf, Khaira yang dipelihara oleh abang angkatnya, Along namun isteri Along, Maria tidak menyukai Khaira.

  • kerana binti abdullah
  • kerana binti abdullah

Waktu Tayangan

Jadi jangan lupa untuk saksikan telefilem Kerana Binti Abdullah pada 19 Mac in, hari Sabtu jam 9.00 malam di slot Panggung RTM di TV1.

Selain itu, anda juga boleh saksikan secara online di portal RTMKLIK di rtmklik.rtm.gov.my atau menerusi aplikasi mobile yang boleh dimuat turun di Play Store atau App Store.

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here