- advertisement -

Bersempena Hari Gawai pada bulan Jun, RTM bawakan sekali lagi telefilem Cinta Segera yang akan bersiaran pada 28 Mei 2022, hari Sabtu pada pukul 9.00 malam di slot Panggung RTM di TV1 dan tontonan secara online di rtmklik.rtm.gov.my

Tayangan : Slot Panggung RTM di TV1
Tarikh : 28 Mei 2022 (Sabtu)
Waktu : 9.00 Malam
Pengarah : Adon Dagok
Penulis Skrip : Amaz Mazilan
Produksi : Megaday Media Sdn. Bhd.

Pelakon

Antara barisan bintang dan pelakon yang terlibat dalam telefilem romantik komedi ini ialah Keith Foo, Doria Rachel Jolly, Adam Yusuf, Hafisz Rachman, Ferrazillah Mohd, Ernie Doris, Lydia Yusreena, Janet Benet, Syafaat Z. Abidin, Suzie Kay dan ramai lagi.

Sinopsis Telefilem Cinta Segera

Telefilem Cinta Segera mengisahkan tentang seorang pemuda berbangsa Cina, Harry yang berkunjung ke Sarawak. Dia turut serta ke kampung halaman kawan baiknya itu untuk meraikan sambutan perayaan Hari Gawai.

- advertisement -

Ketika disana, Harry jatuh cinta dengan seorang gadis Iban yang cantik dan juga peramah bernama Jenny. Dalam masa yang sama juga, Jenny menjadi pemandu pelancongnya sepanjang berada di Sarawak

Walaubagaimanapun, percintaan mereka menerima tentangan hebat daripada ayah Jenny. Saksikan bagaimana kesungguhan Harry berusaha untuk melembutkan hati ayah Jenny untuk menerima kehadirannya sebagai jodoh Jenny.

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here