- advertisement -

TV9 akan bawakan sebuah telefilem romantik komedi terbaru berjudul Calon Bini Pak Bilal yang akan menemui penonton pada 7 April 2022 menerusi slot Skrin Di 9.

Sebuah telefilem yang diterbitkan oleh syarikat produksi Swich On Entertaiment ini diarahkan oleh Azmi Hatta hasik nukilan skrip oleh Zyza Backy.

Tayangan : Slot Skrin Di 9 di TV9
Pengarah : Azmi Hatta
Penulis Skrip : Zyza Backy
Produksi : Switch On Entertainment Sdn. Bhd.

calon bini pak bilal

Barisan Pelakon

Antara pelakon yang terlibat dalam telefilem ini ialah Malek Mccrone, Tiz Zaqyah, Anne Abdullah, Hamidah Wahab, Eleen Arisha, Qis dan ramai lagi.

- advertisement -

Watak Lakonan

  • Malek Mccrone sebagai Bilal Rauf
  • Tiz Zaqyah sebagai Zahra

Sinopsis Telefilem Calon Bini Pak Bilal

Telefilem Calon Bini Pak Bilal mengisahkan tentang Rauf yang meninggalkan kerjaya di bandar dan memilih untuk tinggal di kampung datuknya.

Keputusan ini dibuat selepas kematian isterinya. Disebabkan itulah, penduduk Kg Dukun kini sibuk pula untuk mencarikan calon isteri untuk Rauf. Adakah ada yang berkenan untuk calon bini Pak Bilal?

  • calon bini pak bilal
  • calon bini pak bilal

Waktu Bersiaran

Jadi jangan lupa untuk saksikan telefilem Calon Bini Pak Bila pada 8 April ini, hari Jumaat pada pukul 8.30 malam menerusi slot Drama Di 9 di saluran TV9.

Selain itu, jika anda tidak berkesempatan untuk tonton di tv, anda boleh strim secara online pada waktu yang sama menerusi portal Tonton di tonton.com.my

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here