- advertisement -

Jangan lupa saksikan tayangan semula Anak Ibu Buangan Ibu yang akan menemui penonton pada 9 Januari 2023, pada hari Isnin pukul 8.30 malam di slot Skrin Di 9 di TV9 atau secara online di watch.tonton.com.my

Tayangan : Slot Skrin Di 9 di TV9
Tarikh : 9 Januari 2023 (Isnin)
Waktu : 8.30 Malam
Idea Asal : AB Zarith PGR’S Team
Penulis Skrip : Ellie Suriaty Binti Omar
Pengarah : Ellie Suriaty Binti Omar
Produksi : Art Ornament Sdn. Bhd.

Tonton

Pelakon

Antara pelakon yang membintangi telefilem ini seperti Janna Nick, Aida Aris, Azry Iskandar, Johan As’ari, Nor Muhammad Aidin Rayyan, Adrianna Kasmia, Lidyawatie dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Janna Nick sebagai Putri Aishah
  • Aida Aris sebagai Hanim
  • Azry Iskandar sebagai Rahman
  • Johan As’ari sebagai Shah
  • Lidyawatie sebagai Khadijah

Sinopsis Telefilem Anak Ibu Buangan Ibu

Telefilem Anak Ibu Buangan Ibu mengisahkan tentang perkahwinan Hanim dan Roslan memasuki 5 tahun tetapi masih belum dikurniakan cahaya mata. Mereka sepakat untuk mengambil anak angkat iaiut Putri Aishah.

- advertisement -

Putri dijaga dan dimanjakan dengan penuh kasih sayang. Sikap Putri berubah apabila berumur 17 tahun. Putri selalu menghabiskan masa dengan kawan-kawan lelaki. Putri juga berani mengeluarkan perkataan-perkataan kasar terhadap Hanim.

Putri mendesak Hanim untuk membenarkannya kahwin denagan Shah. Hanim terpaksa akur dan hanya Tuhan sahaja yang mengerti betapa sayunya hati Hanim apabila anak yang dijaga sejak lahir membuangnya dengan mudah.

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here