- advertisement -

Jangan lupa saksikan telefilem Air Mata Si Kudung yang akan menemui penonton pada 13 Ogos 2022, hari Sabtu pada pukul 10.00 malam di slot Cerekarama di TV3 atau secara online di www.tonton.com.my

Tayangan : Slot Cerekarama di TV3
Tarikh : 13 Ogos 2022 (Sabtu)
Waktu : 10.00 Malam
Penulis Skrip : ZH Emdee
Pengarah : Bade Hj. Azmi
Produksi : Hujan Lebat Sdn. Bhd.

Pelakon

Antara pelakon yang membintangi telefilem ini seperti Fizo Omar, Nadiya Nisaa, Ben Ladin, Putri Luuva, Norlia Ghani, Mak Wan, Syafik Sahli, Ku Faridah, Emmelia dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Fizo Omar sebagai Sabri
  • Nadiya Nisaa sebagai Seroja
  • Syafik Sahli sebagai Dr. Nizam

Sinopsis Telefilem Air Mata Si Kudung

Telefilem Air Mata Si Kudung mengisahkan tentang dua beradik yatim piatu iaitu Sabri dan Seroja dimana mereka tinggal di sebuah kampung. Malang tidak berbau apabila Sabri kehilangan kakinya akibat dibaham buaya ketika menjaring ikan di sungai, manakala adiknya, Seroja kudung tangan.

- advertisement -

Apabila dewasa, Seroja dipinang seorang doktor yang membuat rawatan di kampung mereka. Demi kebahagian dan masa depan adiknya, Sabri merelakan perkahwinan tersebut walaupun berat hati untuk membenarkannya.

Selepas setahun berkahwin, Seroja sekali pun tidak pernah pulang ke kampung menziarahi abangnya. Sabri pula asyik terkenang dan merindui Seroja. Disebabkan itulah, dia bercadang untuk ke bandar bagi mencari adiknya tersebut.

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here