- advertisement -

Jangan lupa saksikan telefilem Poster Wayang Terakhir yang akan disiarkan di TV1 yang merupakan arahan pengarah bersahaja, Abang Sabri Yunus.

Katanya telefilem Poster Wayang Terakhir ini pengembaraannya telah dijalankan sekitar tahun 2019 lagi, tapi tahun 2020 barulah ditayangkan. Telefilem ini mengambil mod tahun 80-an dimana ketika itu era pencetakan digital baru nak naik.

Barisan pelakon juga cukup mantap, ada Nam Ron, Angelina Tan, Sathiya, Ebby Yus dan ramai lagi. Masing-masing mempunyai bakat lakonan yang baik.

- advertisement -

Tayangan : Panggung RTM (TV1)
Pengarah : Sabri Yunus
Pelakon : Namron, Nik Adam Mika, June Lojong, Shazzy Edora, Angeline Tan, Sathiya, Eby Yus, Fazreen Mohd, Hanna Halim dan ramai lagi.

Saksikan Telefilem Poster Wayang Terakhir Di TV1

Waktu Siaran

Telefilem Poster Wayang Terakhir ini akan disiarkan di TV1 (RTM) pada Sabtu, 28 November 2020 jam 9 malam melalui slot Panggung RTM. Anda juga boleh saksikan semula telefilem ini selepas tamat tayangan melalui myklikrtm.

Bagi yang terlepas, anda boleh tonton semula telefilem Poster Wayang Terakhir di laman web myklikrtm sekarang

BACA : Saksikan Telefilem Demi Tuhan Aku Bersaksi Di RTM Secara Online

Sinopsis Telefilem Poster Wayang Terakhir

Telefilem Poster Wayang Terakhir ini mengisahkn tentang Ibrahim aka Nik Adam Mika yang bangga dengan kerja bapanya iaitu Hashim yang merupakan pelukis poster wayang. Disebabkn tu, Ibrahim atau Ayen diketawakan rakan-rakannya. 

Kemudian bapanya diberhentikan kerja dek kerana kemajuan industry sudah semakin kearah digital iaitu dengan adanya mesin pencetak digital. Jadi apakah kesudahannya? Kena tengok telefilem ini hingga habis.

Saksikan Telefilem Poster Wayang Terakhir Di TV1
Saksikan Telefilem Poster Wayang Terakhir Di TV1
- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here