- advertisement -

Jangan lupa saksikan telefilem terbaru Lagenda Puteri Bulan yang akan ditayangkan di Astro Cerita pada 6 Januari 2021.

Jika anda pernah dengar, Lagenda Puteri Bulan ini merupakan cerita lagenda dari negeri Kedah. Tetapi kali ini diceritakan dalam bentuk telefilem. Selain itu juga, telefilem ini juga disertai barisan pelakon yang hebat seperti Uyaina Arshad, Zizan Razak, Ropie dan ramai lagi. Pasti kelakar cerita dengan gabungan pelawak yang ada

BACA : Saluran Disney Dihentikan Dan Diganti Dengan Boomerang Dan Nick Jr Di Astro

Tayangan : Astro Ceria
Pengarah : Bobby Husaini dan Imri Nasution
Penerbit : Shutterspeak Studio
Pelakon :Uyaina Arshad, Putri Hanan, Zizan Razak, Rozita Chewan, Ropie, Bell Ngasri, Amerul Affendi, Nabil Aqil dan ramai lagi

- advertisement -
lagenda puteri bulan

Sinopsis Telefilem Lagenda Puteri Bulan

Puteri Zaleha dilahirkan istimewa kerana mempunyai darah putih yang mampu menyembuhkan penyakit, lalu dia menjadi kesayangan semua kerana usahanya membantu rakyat. Manakala adiknya, Puteri Mariam, tidak mempunyai apa-apa keistimewaan dan mengharapkan perhatian dari kakaknya.

Apabila Puteri Zaleha menerima pinangan yang tidak boleh ditolak daripada Raja Achewah, Puteri Mariam memulakan ekspedisi untuk menyelamatkan kakaknya dan juga negaranya, Sukalangka.

Waktu Siaran

Telefilem pertama untuk tahun 2021 di Astro Ceria. Jangan lupa saksikan telefilem Lagenda Puteri Bulan pada 6 Januari 2021, Rabu jam 9 malam di Astro Cerita dan Ceria HD. Anda juga boleh tonton secara On Demand atau di Astro Go.

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here