- advertisement -

Telefilem yang pernah mencetuskan kontroversi sebelum ini akhirnya dibenarkan untuk ditayangkan di kaca tv iaitu Demi Tuhan Aku Bersaksi.

Telefilem ini biarpun telah medapat kelulusan lebih setahun tetapi ianya tidak dibenarkan ditayangkan di kaca tv sebelum ini. Akhirnya karya Eyra Rahma ini akhirnya dibenarkan untuk tayangan di RTM pada 30 Oktober 2020.

BACATonton Semua Episod Drama Sekali Ku Jatuh Cinta Di TV1

Telefilem ini mencetuskan kontroversi kerana memaparkan kehidupan golongan LGBT di pusat tahfiz. Menurut laporan hmetro, kandungan cerita telefilem ini banyak dipotong tetapi masih mengekalkan struktur jalan cerita yang sama. Secara keseluruhan, hanya 10% hingga 15% sahaja babak yang dipotong.

- advertisement -

Tayangan : RTM 1 (Panggung RTM)
Pengarah : Eyra Rahman
Pelakon : Syafie Naswip,Fezrul Khan, Aman Graseka, Ismail Yaacob, Sheila Mambo, Taiyuddin Bakar, Melanie Tan

Saksikan Telefilem Demi Tuhan Aku Bersaksi Di RTM Secara Online

Sinopsis Demi Tuhan Aku Bersaksi

Hamid seorang maknyah yang ingin kembali ke pangkal jalan dan tidak mahu melakukan kesilapan yang sama. Dia telah membuat keputusan untuk mendalami ilmu agama. Namun dia telah dihina dan dikeji. Mampukah Hamid menempuhi pelbagai dugaan demi meraih kasih sayang Allah S.W.T?

Saksikan Telefilem Demi Tuhan Aku Bersaksi Di RTM Secara Online

Saksikan Telefilem Demi Tuhan Aku Bersaksi Di RTM Secara Online

Waktu Tayangan

Telefilem Demi Tuhan Aku Bersaksi ditayangkan di RTM 1 pada 31 Oktober 2020 melalui slot Panggung RTM. Jika anda terlepas, anda boleh saksikan semula secara online di MYKLIKRTM atau klik pautan dibawah

Tonton Telefilm Demi Tuhan Aku Bersaksi Disini

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here