- advertisement -

Jangan lupa saksikan telefilem Dania yang akan menemui penonton pada 18 Jun 2022, hari Sabtu pada pukul 10.00 malam menerusi slot Cerekarama TV3 atau boleh saksikan di www.tonton.com.my

Tayangan : Slot Cerekarama di TV3
Tarikh : 18 Jun 2022 (Sabtu)
Waktu : 10.00 Malam
Pengarah : Eyra Rahman
Produksi : Global Station Sdn. Bhd.

Pelakon

Antara pelakon yang membintangi telefilem ini seperti Aedy Ashraf, Puteri Balqis, Fezrul Khan, Aida Aris, Nafiez Zaidi dan ramai lagi.

Sinopsis Telefilem Dania

Telefilem Dania mengisahkan tentang watak utama Dania iaitu seorang remaja yang menyendiri dan rakan sekelasnya kelihatan sentiasa mengelak dari mendekatinya di sekolah. Abangnya Luqman, bimbang dia akan menjadi anti-sosial.

- advertisement -

Dania mula berkawan dengan seniornya Sarimah. Sarimah menjaga Dania dengan baik sehingga menyebabkan Dania selesa dan percaya dengan dia. Sarimah memperkenalkan Dania kepada Cikgu Bahar untuk tuisyen percuma.

Semuanya berjalan dengan lancar sehinggalah Bahar mengambil kesempatan ke atas Dania dan merogolnya. Geram dan malu, Dania mengalami kemurungan berikutan kejadian itu.

Luqman hanya mengetahuinya setelah banyak menyoal apabila dia perasan sesuatu tidak kena pada Dania. Bahar kemudian ditangkap tetapi kes digugurkan. Ikuti Dania dan Luqman dalam kempen dan perjuangan yang panjang untuk menegakkan kebenaran.

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here