- advertisement -

Jangan lupa untuk saksikan filem Warkah yang akan menemui penonton pada 17 Jun 2022, hari Jumaat pada pukul 7.15 malam di saluran Astro Citra 108 atau boleh strim secara online di Astro Go.

Pada awalnya filem ini ditayangkan di panggung wayang pada tahun 2019 dan kini dibawa ke kaca tv yang mana ianya merupakan adaptasi kisah benar seorang remaja yang mengirimkan surat kepada Pertubuhan Keselamatan Sosial Malaysia (PERKESO)

Tayangan : Astro Citra 108
Tarikh : 17 Jun 2022 (Jumaat)
Masa : 7.15 Malam
Penulis Skrip : Ain Fazrin & Opie Zami
Pengarah : Opie Zami
Produksi : Opyglobal Pictures

Pelakon

Antara pelakon yang membintangi telefilem ini seperti Namron, Mohd Syazwan Zulkifli, Mohd Wafiy, Puteri Rayyana Rayqa, Isyariana, Siti Azlina, Nur Lylialyne, Wong Yok Kim, Lim Kung Seng dan ramai lagi.

- advertisement -

Watak Lakonan

  • Namron sebagai Kamil
  • Syazwan Zulkifli sebagai Sufi
  • Wafiy sebagai Ikmal
  • Puteri Rayyana Rayqa sebagai Hana
  • Isyariana sebagai Cikgu Nur

Sinopsis Telefilem Warkah

Filem Warkah mengisahkan tentang kehidupan sebenar Ikmal iaitu seorang remaja dan pelajar cemerlang tetapi terpaksa mengharungi pelbagai dugaan hidup.

Saat dia menghampiri peperiksaan yang amat penting, ayahnya, Kamil ditimpa kemalangan mengakibatkan lumpuh seluruh badan. Disinilah Ikmal mula bergelut dengan cabaran hidup.

Namun, kehadiran Cikgu Nur memberikan satu harapan baru untuk Ikmal yang dibelenggu dengan dilema antara konflik keluarga dan masa depannya. Apakah akan berlaku seterusnya?

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here