- advertisement -

Filem kolaborasi Walt Disney bersama Pixar Animation Studios membawakan filem animasi Turning Red yang akan menemui penonton Malaysia mulai 11 Mac 2022 di Disney+ Hotstar.

Filem Animasi arahan Domee Shi ini menampilkan pelakon suara daripada Rosalie Chiang, Sandra Oh, Ava Morse, Maitreyi Ramakrishnan, Hyein Park, Orion Lee dan ramai lagi.

Sinopsis Filem Turing Red

Filem animasi Turning Red mengisahkan tentang seorang gadis 13 tahun bernama Mei Lee yang tinggal bersama ibunya yang sangat protektif dan selalu mengawasi gerak geri dan apa yang dilakukan oleh Mei Lee.

Jila di sekolah, Mei Lee berasakan akan bebas daripada pengawasan ibunya. Namun begitu, sebenarnya ibunya masih memerhatikannya apabila dia melihat ibunya tengah perhatinya dirinya dari luar tingkap yang tengah bersembungi di sebalik pokok.

- advertisement -

Mei Lee pun mulai panik dan secara tiba-tiba badanya berasa anih. Rakan-rakan sekelas Mei Lee tidak menyedari perkara tersebut kerana mereka leka melihat masalah yang ditumbulkan oleh ibu Mei Lee.

turning red

Sehingga akhirnya Mei Lee mengeluarkan asap berwarna merah jambu atau pink tiba-tiba badanya berubah menjadi seekor panda merah raksasa.

Kerana perkara itu, Mei Lee pun menangis dan sambil itu keluar daripada kawasan sekolah untuk menjadi tempat bersembunyi.

Namun begitu, Mei Lee telah menarik perhatian orang ramai kerana mereka tidak pernah melihat panda merah yang besar berlari-lari di tempat orang ramai.

Adakah Mei Lee akan berjaya bersembunyi? Apakah yang terjadi sebenarnya kepada Mei Lee? Segala jawapan akan terjawab dalam filem animasi Turning Red.

turning red

Jangan lupa untuk langgan Disney+ Hotstar di hotstar.com/my atau menerusi aplikasi di Play Store atau App Store dengan harga RM54.90 untuk tempoh 3 bulan.

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here