- advertisement -

Bermula 25 Mac ini, saksikan filem Penunggang Agama dari pawagam rumah anda di Astro First. Selepas “Misteri Dilailai”, Syafiq Yusof kembali lagi dengan sebuah filem seram.

BACA : Saksikan Filem Hantu Bonceng 2.0 Di Astro First

Jika dilihat daripada trailer, filem ini ini sepertinya sama dengan filem arahan abangnya, Syamsul Yusof daripada filem Munafiq. Tapi jika filem itu dilakonkan oleh Syamsul sendiri, dalam ini, Zul Ariffin yang membawa watak utama tersebut.

Tayangan : Astro First
Pengarah : Syafiq Yusof
Terbitan : Skop Production dan Astro Shaw
Pelakon : Zul Ariffin, Azira Shafinaz, Nasir Bilal Khan, Salina Saibi, Jalaludin Hassan, Sabrina Ali, Johan Arrif, Putri Qaseh, Azzahra Ahmad

- advertisement -
penunggang agama

Sinopsis Filem Penunggang Agama

Filem Penunggang Agama mengisahkan pasangan Ustaz Amir (Zul Ariffin) dan Ustazah Anna (Azira Shafinaz) yang kuat agama dan terpaksa berhadapan dengan cabaran getir serta kepercayaan mereka mula diuji ketika ibu tiri Amir mula diganggu mahkluk halus.

Akhirnya, ayam Amir terpaksa mengupah Tok Haji untuk membantu mengubat si ibu. Walaubagaimanapun, Amir mengesyaki bahawa ada perkara yang tidak baik yang dibawa oleh Tok Haji. Jadi siapa sebenarnya penunggang agama dalam filem ini? Korang kena tengok di Astro First.

Waktu Tayangan

Jadi jangan lupa bermula 25 Mac 2021, saksikan tayangan filem Penunggang Agama melalui Astro First (CH480) atau tayangan secara On Demand atau melalui aplikasi Astro Go. Anda boleh sewa dengan harga RM15 untuk 2 hari (48 Jam).

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here