- advertisement -

Astro bawakan sebuah filem komedi fantasi berjudul Kedai Antik Wak Jambi yang akan menemui penonton bermula 27 Mac 2022 di Pawagam Rumah Anda di Astro First.

Filem terbitan K Titanium Pictures Sdn. Bhd. ini merupakan sebuah naskah arahan Dato’ Zulkeflie M Osman yang juga penulis skrip untuk cerita ini.

Tayangan : Astro First
Pengarah : Dato’ Zulkeflie M Osman
Penulis Skrip : Dato’ Zulkeflie M Osman
Produksi : K Titanium Pictures Sdn. Bhd.

Kedai Antik Wak Jambi

Barisan Pelakon

Antara pelakon yang terlibat dalam filem Kedai Antik Wak Jambi ini ialah Mat London, Along Cham, Wafariena, Wahid Senario, Reza Hasbi, Kenji Sawahi, Z Lokman dan ramai lagi serta undangan khas Bonda Afidas

- advertisement -

Sinopsis Filem Kedai Antik Wak Jambi

Filem Kedai Antik Wak Jambi mengisahkan tentang sebuah kedai antik yang terletak di sebuah pekan kecil milik Wak Jambi. Diceritakan empat lelaki menggunakan mangkuk dari kedai Wak Jambi untuk menyembah benda ghaib.

Seorang wanita memasuki kedai Wak Jambi dan memutuskan untuk membeli jam randik. Dia merompak bank dan menghentikan masa dan membekukan pekerja. Dia akhirnya hidup sendirian di alam semula jadi dan makhluk selama-lamanya.

Pada suatu hari, Wak Jambi bertemu dengan seorang gelandangan bernama Along dan memberikannya selimut ajaib yang ajaib. Malam itu Along bermimpi menjadi mata-mata.

Wak Jambi menyaksikan peristiwa aneh yang berlaku kepada beberapa pelanggan yang membeli barang-barang anik daripadanya.

  • Kedai Antik Wak Jambi
  • Kedai Antik Wak Jambi

Waktu Tayangan

Jadi jangan lupa untuk saksikan filem Kedai Anti Wak Jambi yang akan menemui penonton bermula 27 Mac ini yang akan ditayangkan di Pawagam Rumah Anda di Astro First 480.

Anda boleh sewa sekarang dengan harga RM15.00 untuk tontonan selama 48 jam secara berulang-ulang menerusi On Demand atau di aplikasi Astro Go.

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here