- advertisement -

Jangan lupa saksikan filem Juang yang akan menemui penonton mulai 8 September 2022 serentak di pawagam seluruh Malaysia. Anda kini boleh dapatkan tiket wayang sekarang.

Tayangan : Pawagam
Tarikh : Mulai 8 September 2022
Pengarah : Aziz M. Osman, Yusry Abd Halim, Matt Lai, Kabir Bhatia & Osman Ali
Produksi : Asia Tropical Films, The Film Engine, Astro Shaw & Suhan Movies

Pelakon

Antara pelakon-pelakon yang membintangi filem ini seperti Zizan Razak, Zul Ariffin, Jack Lim, Janna Nick, Hao Ren, Izzue Islam, Sangeeta Krishnasamy, Vanida Imran, Chew Kin Wah, Azri Sabri, Dian P. Ramlee, Rosyam Nor, Angelin Tan, Dato’ Jalaluddin Hassan, Luqman Hafidz, Adibah Noor, Steve Yap, Wanna Ali, Lisdawati, Fahrin Ahmad, Pekin Ibrahim dan ramai lagi.

Sinopsis Filem Juang

Juang adalah sebuah filem yang mengisahkan bagaimana suasana pandemik yang berlaku dan cuba mengangkat keadaan sebenar yang cukup payah dilalui seluruh rakyat Malaysia.

- advertisement -

Diinspirasikan daripada kisah benar dengan memaparkan kisah-kisah petugas barisan hadapan seperti doktor, jururawat, polis, tentera, penghantar makanan dan ramai lagi tentang bagaimana ‘frontliners’ ini melawan wabak Covid-19 dalam memastikan keselamatan rakyat Malaysia terjamin.

Kesemua 6 cerita yang digabungkan dalam satu filem ini mendapat sentuhan daripada lima pengarah berbeza iaitu Aziz M. Osman, Yusry Abb Halim, Matt Lai, Kabir Bhatia dan Osman Ali.

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here