- advertisement -

Astro First minggu ini membawakan sebuah lagi filem melayu tempatan, Hutang 2D bagi tontonan wayang dari rumah yang akan menemui penonton bermula 5 Ogos 2021.

Ini merupakan filem pertama yang dianggotai oleh ahli kumpulan Floor 88 selepas beberapa siri telefilem tayangan Astro Citra sebelum ini seperti Penunggu Soldorm, dan Hantu Sangkut 2.0 yang mendapat sambutan baik dari penonton.

Genre : Aksi komedi
Pengarah : Irwan Rauf & Eric Fuzi
Produksi : Arie Zaharie Production
Pelakon : Ayie Ilham, Eric Fuzy, Baby Shima, Black Hanifah, Ropie, Altimet, Fauziah Ahmad Daud, Wafiy, Coki, Acoi, Zai Hamzah, Floor 88 gang dan ramai lagi

Hutang 2D

Sinopsis filem Hutan 2D

Filem Hutan 2D mengisahkan tentang watak Ayie (Ayie Ilham) yang merupakan seorang pelukis kartun yang pengecut dan kuar berangan.

- advertisement -

Akan tetapi dia mempunyai kehidupan sehariannya selalu dihantui oleh 2 masalah besar iaitu berkaitan hutang bapanya, Pak Jie dan cinta terpendamnya kepada Shima (Baby Shima)

Filem Hutang 2D mengisahkan tentang Ayie, seorang pelukis webtoon yang kuat berangan dan pengecut. Dia mempunyai dua masalah dalam hidupnya iaitu hutang bapanya, Pak Jie dan cinta terpendamnya pada Shima.

Disebabkan masalah hutang bapanya, gangster iaitu Han dan Kit datang sendiri untuk mengutip hutan tertunggak tersebut. Tetapi disebabkan sebuah teblet ajaib, segalanya berubah apabila semua lukisannya menjadi hidup

Kehadiran dua orang gangster iaitu Han dan Kit yang datang mengutip hutang tertunggak menambahkan satu lagi masalah dalam hidupnya. Segalanya berubah melalui tablet ajaib di mana segala lukisannya menjadi hidup.

  • Hutang 2D
  • Hutang 2D

Waktu tayangan

Filem Hutang 2D akan datang di pawagam rumah anda bermula 5 Ogos ini, hari Khamis menerusi saluran Astro First dengan harga RM15 untuk tontonan 24 jam. Anda juga boleh strim secara On Demand atau di Astro Go untuk waktu yang lebih fleksibel

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here