- advertisement -

Jangan lupa saksikan filem aksi terhebat Deleted: Akan Ku Jejak yang akan menemui penonton mulai 15 September 2022 di pawagam seluruh Malaysia. Anda boleh dapatkan tiket wayang sekarang.

Filem dari Singapura ini yang berkisar tentang antipemerdagangan manusian ini mendapat kerjasama dan disokong oleh Kementerian Dalam Negeri dan Antipemerdagangan, Pejabat Strategi Nasional Jawatankuasa Imigresen (NSO MAPO)

Tayangan : Pawagam
Tarikh : Mulai 15 September 2022
Idea Asal : Zheng Geping dan Ken Ng
Lakon Layar : Stanley Lim dan Lim Ta Kai
Pengarah : Ken Ng Huang Laifa
Produksi : 8028 Holdings Pte Ltd dan Artistes Marketing Asia Pte Ltd

Pelakon

Antara pelakon yang membintangi filem ini seperti Fattah Amin, Datuk Rosaym Nor, Mia Deen, Pablo Amirul, Tian Xin, Zhu Houren, Liang Zhiqiang, Xu Liangyu, Peter Davis, Brie Benfell, Marcios Sebsam, Henley Hii, Jack Neo dan ramai lagi.

- advertisement -

Sinopsis Filem Deleted

Filem Deleted: Akan Ku Jejak mengisahkan perjalanan berbahaya protagonis (lakonan Zheng Geping), yang menjejaki penculik anak perempuannya sendiri dan mencari jalan ke pusat geng pemerdagangan manusia, bertindak secara impulsif dan secara tidak sengaja membunuh orang yang tidak bersalah.

Akhirnya, menghadapi keputusan undang-undang, dia dijatuhkan hukuman penjara sepuluh tahun. Dalam tempoh ini, dia masih tidak berputus asa untuk mencari anak perempuannya.

Secara kebetulan, dia menggunakan identitinya sebagai banduan untuk menghubungi orang dalam penyeludup itu, Ghost, dan melalui Ghost, dia bertanyakan tentang keberadaan anak perempuannya.

Di sisi lain, Yang Zhendong, seorang anggota Pasukan Polis Khas Singapura. Kegagalan menyelamatkan rakan sekerja dalam satu operasi menyebabkan ramai rakan sekerja mengalami kemalangan jiwa menyebabkan dia marah dengan penyeludup di belakang kumpulan gerakan penyeludupan iaitu Erawan Buddha.

Bagi menangkap Erawan dengan tangannya sendiri, dia memutuskan untuk menyertai Interpol.

Pada masa yang sama, untuk cepat mengumpul sejumlah besar organ manusia, Erawan Buddha menggunakan orang dalam untuk mencuri laporan pemeriksaan perubatan pesakit di hospital utama di Singapura.

Bagaimanapun, penyelamat itu melarikan diri untuk bersembunyi di luar negara bagi mengelak pengesanan Interpol Singapura. Beberapa tahun kemudian, polis Malaysia berjaya menangkap penyelamat itu.

Zhendong telah ditugaskan ke Malaysia untuk mengekstradisi penyelamat kembali ke Singapura dalam usaha untuk memujuknya untuk memberi keterangan terhadap Erawan.

Sementara itu, Ghost menerima arahan daripada Erawan untuk menyelamatkan ahli mereka dan secara tidak sengaja, Zhongyi terlibat.

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here