- advertisement -

Jangan lupa saksikan drama Terima Kasih Cinta yang akan menemui penonton bermula 30 November 2022, setiap hari Isnin hingga Jumaat pada pukul 7.00 malam di slot Akasia TV3 dan secara online di watch.tonton.com.my

Drama yang diinspirasikan daripada novel dengan tajuk yang sama ‘Terima Kasih Cinta’ karya Aisya Sofea ini bersiaran bagi menggantikan drama Wanita Milik Tuan Putra sebelum ini.

Episod : –
Tayangan : Slot Akasia di TV3
Tarikh : Mulai 30 November 2022 (Isnin – Jumaat)
Waktu : 7.00 Malam
Pengarah : Azri Izhar
Produksi : Global Station Sdn. Bhd.

Tonton

Pelakon

Antara pelakon yang membintangi drama ini seperti Amar Baharin, Anna Jobling, Azrel Ismail, Rita Nadira, Aida Khalida dan ramai lagi.

- advertisement -

Watak Lakonan

  • Amar Baharin sebagai Dr Harris
  • Anna Jobling sebagai Wan Raihana
  • Azrel Ismail sebagai Razlan
  • Rita Nadira sebagai Dr Nora
  • Aida Khalida sebagai Ummi

Sinopsis Drama Terima Kasih Cinta

Drama Terima Kasih Cinta mengisahkan tentang pertemuan An dengan dua anak kecil Yaya dan adiknya Lea membawa pertelingkahan dan perselisihan faham antara dia dengan Harris Ibrahim. Lelaki bongkak dan sombong itu tidak perlukan pertolongan An untuk menjaga anak-anaknya.

Malah Harris memberi amaran pada An untuk tidak lagi mengambil berat terhadap mereka. Tapi tidak bagi Yaya dan Lea. Anak kecil itu belum pandai hidup berdikari. Mereka tetap mengharapkan belas dari An.

Bagai menjilat ludah yang telah dihamburkan, Harris kembali menagih pertolongan dari ummi; ibu saudara An, untuk menjaga kedua anaknya itu tatkala dia bertugas malam.

Razlan yang bakal mengahwini wanita pilihan keluarga datang menagih cinta lama dan mahu memperisterikan An. Razlan bukan lagi cinta hatinya kerana lelaki itu tidak pernah berani mengota janjinya.

Saat itulah Harris datang melamar mahu memperisterikan An demi anak-anaknya yang sudah menjadikan An mommy mereka. Harris bukan lelaki idaman An, jauh sekali untuk dijadikan suami.

Biarpun usia An sudah menginjak 33 tahun, tapi dia belum terdesak untuk menamatkan zaman bujang. Apakah akan jadi pada rumahtangga mereka jika kasih sayang tidak akan wujud di antara mereka

Mampukah kebahagiaan jadi miliknya jika kasih sayang datang dari Yaya dan Lea sahaja? Benar, cinta bukan segalanya. Tetapi penting dalam membina rumahtangga bahagia. Apakah cinta mampu dimilikinya jika cinta lelaki itu hanya pada arwah isterinya?


- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here