- advertisement -

Sebuah lagi naskah Viu Original yang akan menemui penonton iaitu drama Seribu Nina yang akan mula dimainkan pada 19 Mei 2022, setiap hari Khamis eksklusif hanya di Viu (www.viu.com) atau menerusi aplikasi Viu dri Play Store atau App Store.

Episod : 10
Tayangan : Viu
Waktu : Mulai 19 Mei 2022 (Setiap Khamis)
Pengarah : Umi Salwana Omar
Produksi : Infinitus Ventures Sdn. Bhd.

Pelakon

Antara pelakon dan artis yang membintangi drama siri ini ialah Adriana Adnan, Syafiq Kyle, Marsha Milan, Fahmy Reza, Nadia Aqilah, Chelsia Ng, Adlin Aman Ramlie, Saidi Sabri, Riezman Khuzaimi, Zain Hamid dan ramai lagi.

- advertisement -

Watak Lakonan

  • Adriana Adnan sebagai Nina
  • Syafiq Kyle sebagai Amar
  • Nadia Aqilah sebagai Yati
  • Chelsia Ng sebagai Ann

Sinopsis Drama Seribu Nina

Drama Seribu Nina mengisahkan Amar, seorang pensyarah sejarah tegar yang terfikir dua kali untuk berkahwin dengan teman wanitanya yang berjiwa bebas yang bertentangan dengan Nina.

Dia tidak menyedari bahawa dia akan kehilangannya – dan sebaliknya memperoleh versi dirinya yang lain apabila Nina tersedut ke dalam satu daripada seribu alam yang selari.

Amar kini mesti memulakan perjalanan interdimensi untuk mencarinya, di mana dia menemui pelbagai versi Nina; ada yang gila, ada yang pembunuh dan ada yang lebih sempurna daripada ‘Nina sebenar’.

Pengembaraan Amar menjadi satu perjalanan untuk menyedari bahawa Nina yang dikenalinya sememangnya Nina yang dicintainya. Tetapi dia mesti terlebih dahulu menjalani usaha yang berbahaya (kadangkala lawak) untuk mencarinya.

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here