- advertisement -

Slot Lestary kali ini dipenuhkan drama terbaru bertajuk Romantika 4 Hari 3 Malam yang akan mula bersiaran pada Rabu ini, 10 Mac 2021 di TV3. Drama yang menggantikan cerita Semua Salahku sebelum ini.

Drama ini merupakan adaptasi novel dengan tajuk yang sama, “Romantika 4 Hari 3 Malam” daripada penulis Wizana Emilia yang telah diterbitkan pada tahun 2018. Drama ini menampilkan pelakon jelita Amelia Henderson dan hero kacak, Sean Lee. Drama romantis yang pastinya akan memukau penonton.

Tayangan : 13 episod di TV3 (Slot Lestary) dan WeTV Malaysia
Pengarah : Nizam Zakaria
Penulis Skrip : Wizana Emilia
Terbitan : Wiranusa Corporation Sdn Bhd
OST Drama : “Masih Ada” daripada Naqiu
Pelakon : Sean Lee, Amelia Henderson, Syafi Tee, Oshin Ahmad, Daniesh Suffian, Nynaa Harizal, Dottie, Izzendra, Wafariena Roslan, Jesse Lim, Sahronizam Noor, Aida Aris, Lisdawati dan ramai lagi

romantika 4 hari 3 malam

Sinopsis Drama Romantika 4 Hari 3 Malam

Drama Romantika 4 Hari 3 Malam menceritakan tentang Lana Analia (Amelia Henderson) yang memasang impian untuk menjadi seorang wartawan yang hebat. Dia ditugaskan untuk menulis rencana untuk ruangan Blind Date.

- advertisement -

Janji temu demi janji temu diatur. Setiap kali itu, dia berharap agar dipertemukan dengan lelaki sempurna. Namun entah apa malangnya, lelaki-lelaki yang ditemuinya ada sahaja yang tidak kena. Playboy, cakap besar, anak manja, sombong, selekeh, pengotor dan macam-macam lagi. Psiko pun ada! Menerusi artikelnya disampaikan setiap kekecewaan itu. Terus-terusan pula rencananya mendapat pujian dan semakin diminati sehingga namanya dikenali ramai.

Tanpa diduga, hadiah percutian eksklusif 4 hari 3 malam di Pulau Impian yang dimenanginya mencipta pertemuan tanpa dirancang. Seorang lelaki yang dianggapnya panas baran telah berjaya mencuri hati dan jiwanya. Segala-galanya cukup indah sepanjang 4 hari 3 malam di pulau itu.

Namun, kata cinta tidak sempat dilafaz. Salah faham menyebabkan Amar (Sean Lee) pulang lebih awal. Lana kehairanan kerana ditinggalkan tanpa pesan. Berkali-kali cuba dihubungi lelaki itu, tapi Amar seolah-olah hilang begitu sahaja. Lana putus harap. Dia cuba meneruskan hidupnya seperti biasa, namun percutian itu telah mengubah dirinya. Rindu dan cintanya terlalu dalam buat Amar. Kenangan demi kenangan begitu payah dilupakan.

Lana penat dan hampir berputus asa. Satu demi satu berlaku. Kisah cinta yang tidak kesampaian, konflik, tragedi serta pembunuhan kejam. Juga kisah tentang lelaki misteri yang menghantar warkah-warkah biru yang cukup menakutkan. Dia mengambil keputusan untuk meletakkan jawatannya. Percutian indahnya bersama Amar dijadikan bahan coretan terakhirnya dalam ruangan Blind Date. Sempatkah lafaz cinta yang tertangguh diucapkan? Mampukah kenangan indah di Pulau Impian diulang kembali?

Waktu Bersiaran

Selepas tamat drama sebelum ini, drama Romantika 4 Hari 3 Malam ini akan menemui penonton bermula 10 Mac ini. Drama ini akan disiarkan pada setiap Rabu hingga Sabtu, jam 9 malam melalui slot Lestary di TV3. Anda juga boleh saksikan secara online di Tonton.

Anda juga boleh saksikan drama ini melalui aplikasi WeTV Malaysia atau di website wetv.vip secara percuma sejurus selepas habis tayangan di TV (jam 10 malam)

Saksikan Semua Episod Drama Romantika 4 Hari 3 Malam

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here