- advertisement -

Jangan lupa saksikan drama Kids Nowadays yang akan menemui penonton bermula 15 Ogos 2022, setiap hari Isnin hingga Khamis pada pukul 11.00 malam di saluran Astro Ria 104 dan Astro Go.

Drama yang menampilkan lakonan daripada Dato Awie dan Wanna Ali ini bersiaran bagi menggantikan drama sebelumnya, Ratu Ten Pin 2 : Shalin.

Episod : 20
Tayangan : Astro Ria 104
Tarikh : Mulai 15 Ogos 2022 (Isnin – Khamis)
Waktu : 11.00 Malam
Idea Asal : Faizul A Yatnor
Penulis Skrip : Nieza Nahar & Najwa Shazly
Pengarah : Ejump Mohd
Produksi : Suhan Movies & Trading Sdn. Bhd.

Pelakon

Antara pelakon-pelakon yang membintangi drama ini seperti Dato’ Awie, Wanna Ali, Hasnul Rahmat, Alvin Chong, Wan Sharmila, Marisa Yasmin, Nafiez Zaidi,¬† Ezzrin Loy, Zarina Zainuddin, Harith Daniel, Azhar Amir, Farez Ridzwan, Meor Ahmad dan ramai lagi.

- advertisement -

Watak Lakonan

  • Dato’ Awie sebagai Jaafar
  • Hasnul Rahmat sebagai Bahar¬†
  • Alvin Chong sebagai Eddy
  • Wanna Ali sebagai Hanna
  • Wan Sharmila sebagai Najiha
  • Nafiez Zaidi sebagai Nadzwan

Sinopsis Drama Kids Nowadays

Drama Kids Nowadays mengisahkan tentang Jaafar yang menyatakan hasratnya untuk melanjutkan pelajaran ke universiti namun di tentang keras oleh anaknya iaitu Najiha. Namun kerana janjinya kepada bekas isteri, Jaafar tetap mendaftar sebagai mahasiswa tanpa pengetahuan anaknya.

Pada satu hari, Najiha terkejut apabila terserampak dengan ayahnya yang kini belajar di kampus tempat di mengajar. Disebabkan itu, Najiha cuba melakukan sabotaj kepada ayahnya yang kini menjadi pelajar di dalam kelas Najiha.

Jaafar semakin tertekan dengan kerenah Najiha yang sengaja merumitkan perjalanan pembelajarannya, namun mujurlah lecturer, Cik Hanna sentiasa membantu dan memberikan Jaafar semangat untuk meneruskan pembelajaran.

Disebabkan itulah, Eddy terasa semakin tercabar dengan hubungan rapat Jaafar dengan Hanna dan sentiasa memerhatikan mereka yang sepertinya semakin mesra. Adakah itu perandai kids nowadays terhadap orang tua? Apakah yang terjadi seterusnya?

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here