- advertisement -

Akhirnya slot Diandra menyajikan drama baru, drama Kampung Kolestrol yang akan mula bersiaran 20 April 2021 di TV9 dan aplikasi Viu Malaysia.

Drama Kampung Kolestrol merupakan drama arahan Shuhaimi Lua dengan dibarisi pelakon lama dan baru. Lebih menarik, hampir kesemua pelakon utama adalah seorang penyanyi, hanya guest undangan dalam drama ini sahaja betul-betul seorang pelakon.

BACA : Senarai Drama TV Yang Akan Disiarkan Sepanjang Tahun 2021

Jadi sempena Ramadan ini, jangan lupa tonton kesemua episod drama ini terbaru ini di kaca tv anda.

- advertisement -
kampung kolestrol

Episod : 20
Tayangan : Slot Diandra TV9 dan Viu Malaysia
Pengarah : Shuhaimi Lua
Penulis Skrip : MF Kencana
Idea Asal : Irdeena Nur Humaira
Produksi : Zamriez Golden Pictures Sdn. Bhd.
Pelakon : Mas Idayu, Ziana Zain, Aiman Tino, Sufian Suhaimi, Rusdi Ramli, Ryun, Dato Shah Reza, Ifa Raziah, Azar Azmi, Safwan Nazri dan ramai lagi.

  • Mas Idaya sebagai KAK BIB
  • Ziana Zain sebagai KAK GEE
  • Rusdi Ramli sebagai ENCIK SURATMAN
  • Aiman Tino sebagai AMIR
  • Sufian Suhaimi sebagai ADI
  • Ryun sebagai LAILA

Sinopsis Drama Kampung Kolestrol

Drama Kampung Kolestrol mengisahkan tentang penduduk kampung yang tidak ambil kisah tentang pemakanan dan amalan diet seimbang sehingga mereka mengalami masalah kolestrol tinggi.

Jadi sebagai ketua kampung dan penolong ketua kampung dan juga sebagai madu kepada Encik Suratman, Kak Bib dan Kak Gee cuba membantu mereka bagi mengamalkan pemakanan dan hidup gaya sihat.

Terjadi pelbagai ragam dan adegan lucu antara orang kampung. Adakan berjaya mereka berdua membantu orang-orang kampung? Saksikan kesemua episod drama ini di TV9.

Waku Bersiaran

Saksikan drama Kampung Kolestro setiap Isnin hingga Rabu, jam 8.30 malam melalui slot Diandra TV9 mulai 20 April ini. Anda juga boleh tonton secara online di aplikasi Viu Malaysia atau menerusi website www.viu.com secara percuma selepas habis tayangan di TV.

Tonton Semua Episod Drama Kampung Kolestrol

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here