- advertisement -

Jangan lupa saksikan drama siri original Hilang yang akan menemui penonton mulai 17 November 2022, bersiaran 2 kali seminggu pada pukul 9.00 malam menerusi laman www.viu.com dan aplikasi Viu.

Episod : 10
Tayangan : Mulai 17 November 2022 (Khamis)
Waktu : 9.00 Malam
Pengarah : Ghaz Abu Bakar & Syed Hussein Qudsi (Sein)
Produksi : The Media Hustler

Tonton

Pelakon

Antara pelakon yang membintangi drama ini seperti Khir Rahman, Siti Saleha, Aqasha, Jasmine Suraya, Azhar Sulaiman, Farah Ahmad, Radhi Khalid, Taqim Zaki, Ellyza Azizi, Akmal Ahmad, Rosdeen Suboh dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Khir Rahman sebagai Inspektor Munir
  • Siti Saleha sebagai Wangi
  • Aqasha sebagai Yusof
  • Jasmine Suraya sebagai Inspektor Chen Ai Yun
  • Farah Ahmad sebagai Azura

Sinopsis Drama Hilang

Drama Hilang bermula dengan sebuah kisah yang pernah terjadi pada 17 tahun lalu dan kini ianya berlaku kembali dimana sehingga hari ini terus menjadi tanda tanya. Kisah lama terungaki sedikit demi sedikit dan membongkar sebuah rahsia.

- advertisement -

Kisah bermula apabila terjadi kes pembunuhan seorang remaja di Kampung Seri Daik yang memaksa Inspektur Munir untuk pulang ke kampung tersebut setelah ditinggalkan sejak 17 tahun yang lalu.

Disana, dia telah bertemu Ustaz Yusof yang juga pernah menjadi sahabatnya dan dipersalahkan atas kematiany kakaknya akibat upacara keagamaan yang dilakukan tetapi gagal.

Yusof rasakan penjenayah yang kini diburu itu bukan dari dunia sebenar. Dalam masa yang sama juga, seorang lagi remaja hilang secara misteri dan membuatkan Yusof dan Munir terpaksa bekerjasama bagi membongkarkan misteri yang berlaku di kampung tersebut.

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here