- advertisement -

Jangan lupa saksikan drama terbaru Hati Tanpa Rasa yang akan menemui penonton mulai 13 Disember 2022, setiap hari Isnin hingga Khamis pada pukul 10.00 malam di slot Samarinda TV3 dan secara online di www.iq.com dan aplikasi iQIYI.

Drama yang bakal menggantikan Rindu Kasih yang telah tamat pada 12 Disember ini merupakan adaptasi novel dengan judul yang sama “Heartless – Hati Tanpa Rasa” karya Ateen Khalid.

Episod : 26
Tayangan : Slot Samarinda TV3 & iQIYI
Tarikh : Mulai 13 Disember 2022 (Isnin – Khamis)
Waktu : 10.00 Malam
Penulis Skrip : Nieza Nahar
Pengarah :Emi Suffian & Ayie Mustafa
Produksi : Creative Skill Solution Sdn. Bhd.

Tonton

Pelakon

Antara pelakon yang membintangi drama ini seperti Redza Rosli, Scha Elinnea, Khalida Balqis, Yasmin Khalid, Azim Yusof, Lisdawati, Zuhairi Ibrahim, Jasmin Hamid, Ayra Messi, Syarafi Sudarmaji, Farid Amirul, Wan Raja dan ramai lagi.

- advertisement -

Watak Lakonan

  • Scha Elinnea sebagai Nur Kaisara
  • Redza Rosli sebagai Naufal Nidham
  • Khalida Balqis sebagai Julia
  • Yasmin Khalid sebagai Dr. Irina
  • Azim Yusof sebagai Mika
  • Lisdawati sebagai Datin Faezah
  • Zuhairi Ibrahim sebagai Dato’ Nazrin
  • Ayra Messi sebagai Naina
  • Wan Raja sebagai Encik Barry

Sinopsis Drama Hati Tanpa Rasa

mengisahkan tentan Nur Kaisara yang terlalu taksub dengan kecantikan dan sanggup berkorban untuk mengikat perut kerana gaji yang rendah. Dia juga seorang yang sombong dan tidak disenangi oleh orang sekelilingnya. Hanya teman serumah, Erin dan Laila yang memahaminya.

Di pejabat, Kaisara mempunyai rakan rapat, Danish yang turut menyimpan perasaan padanya dalam diam. Kaisara ada musuh tegar bernama Julia yang sentiasa mencari kesalahannya dan sanggup menggoda Danish semata-mata untuk menyakitkan hati Kaisara.

Satu hari, Kaisara ditawarkan gaji yang lumayan sebagai pembantu peribadi kepada Naufal Nidham ataupun Nid iaitu seorang arkitek yang bekerja di syarikat pembinaan milik ayahnya, Dato’ Nazrin. Malahan, Nid juga seorang lelaki bujang yang paling dikenali kerana latar belakang keluarganya yang berkedudukan dan kaya.

Umpama durian runtuh, Kaisara terlalu teruja dan terus menerima tawaran tersebut tanpa berfikir panjang dan tidak membaca syarat-syarat kontrak dengan teliti. Selepas menandatangani kontrak, barulah Kaisara sedar yang dia ‘bersetuju’ untuk bekerja sebagai pemandu peribadi dan dikehendaki mematuhi lima syarat tambahan dalam perjanjiannya.

Akibat terikat dengan kontrak yang telah ditandatanganinya, Kaisara terpaksa akur bekerja dengan Nid. Mereka berdua selalu bergaduh dan Kaisara juga menggelar Nid dengan pelbagai nama termasuk ‘Mr Banyak Syarat’ dan ‘Mr Potong Gaji’.

Sepanjang mereka bekerja, mula terbit satu perasaan yang aneh dalam hubungan mereka. Tanpa diketahui oleh Kaisara, Nid mempunyai sebabnya untuk mengambil Kaisara bekerja dengannya. Apakah niat sebenar Nid?

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here