- advertisement -

Jangan lupa saksikan drama Cina Buta yang akan menemui penonton mulai 9 November 2022, setiap hari Isnin hingga Khamis pada pukul 10.00 malam di slot Megadrama di Astro Ria 104 dan secara online di Astro Go.

Drama bukan adaptasi novel ini bakal menggantikan Tiada Maaf Buatmu yang telah tamat pada 8 November 2022 di slot siaran yang sama.

Episod : 18
Tayangan : Slot Megadrama di Astro Ria 104
Tarikh : Mulai 9 November 2022 (Isnin – Khamis)
Masa : 10.00 Malam
Penulis Skrip : Shahrulezad Mohameddin
Pengarah : Shahrulezad Mohameddin
Produksi : Radius One Sdn. Bhd.

Tonton

Pelakon

Antara pelakon yang membintangi drama Cina Buta ini seperti Nad Zainal, Ungku Ismail, Aliff Aziz, Puteri Aishah, Norreen Iman, Anas Ridzuan, Didie Alias, Azhan Rani, Shamsul Ghau Ghau, Aman Aziz dan ramai lagi.

- advertisement -

Watak Lakonan

  • Nad Zainal sebagai Mia Sara
  • Ungku Ismail sebagai Sharnaz
  • Aliff Aziz sebagai Aliff
  • Puteri Aishah sebagai Habibah
  • Norreen Iman sebagai Norreen
  • Anas Ridzuan sebagai Ajis
  • Didie Alias sebagai Datin Sri
  • Azhan Rani sebagai Tan Sri
  • Shamsul Ghau Ghau sebagai Ustaz Ahmad Tungkik
  • Aman Aziz sebagai Umar

OST Drama

Tajuk Lagu : Paripurna
Penyanyi : Amylea
Komposer : Amylea
Lirik : Amylea

Sinopsis Drama Cina Buta

Drama Cina Buta mengisahkan tentang Sharnaz dan Mia Sara merupakan pasangan suami isteri berusia dalam lingkungan 30-an yang telah berkahwin selama lima tahun.

Mereka sering bergaduh dan pernah bercerai dua kali tetapi kerana cinta, mereka berdua berbaik semula. Suatu hari, Sharnaz menceraikan Mia Sara sekali lagi kerana marah namun pada kali ini mereka tidak dapat berdamai semula kerana ini merupakan perceraian mereka buat kali yang ketiga.

Selepas bercerai, Sharnaz mula sedar bahawa dia sangat menyayangi Mia Sara dan sangat cemburu apabila Mia Sara mula menjalinkan hubungan sulit dengan lelaki lain. Oleh kerana terdesak, Sharnaz bercadang untuk mendapatkan semula Mia Sara menerusi ‘Cina Buta’. Mia Sara menolak sekeras-kerasnya rancangan Sharnaz yang jelas mempermainkan agama.

Mia Sara kemudiannya bertemu dengan Aliff dan mengambil keputusan untuk mengahwininya untuk melupakan Sharnaz tanpa mengetahui yang sebenarnya dia adalah ‘Cina Buta’ yang telah diupah oleh Sharnaz untuk berkahwin dan menceraikan Mia Sara supaya dia dapat memilikinya kembali.

Namun dalam keinginan Aliff untuk menolong Sharnaz kembali bersama bekas isterinya, dia terjatuh cinta dengan Mia Sara. Adakah Aliff sanggup mengembalikan Mia Sara kepada Sharnaz selepas bibik-bibik cinta mula mukar antara mereka?

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here