- advertisement -

Jangan lupa saksikan drama Anak Beranak Abe Yie yang akan menemui penonton bermula 16 Ogos 2022, setiap hari Isnin hingga Khamis pada pukul 6.00 petang di slot Sakura TV3 dan secara online di www.tonton.com.my

Drama Anak Beranak Abe Yie bersiaran bagi menggantikan drama di slot Sakura sebelum ini iaitu drama Nenda.

Episod : 20
Tayangan : Slot Sakura di TV3
Tarikh : Mulai 16 Ogos 2022 (Isnin – Khamis)
Waktu : 6.00 Petang
Penulis Skrip : MF Kencana
Pengarah : Pali Yahya
Produksi : Zamriez Golden Pictures Sdn. Bhd.

Pelakon

Antara pelakon-pelakon yang terlibat dalam drama ini seperti Azlee Senario, Jasmin Hamid, Aiman Tino, Puteri Sarah, Aidil Aziz, Wan Sharmila, Aidit Noh, Aiman Badrul, Qhaira Imani, Zazly Baginda dan ramai lagi.

- advertisement -

Watak Lakonan

  • Azlee Senario sebagai Abe Yie
  • Jasmin Hamid sebagai Che Yah
  • Aiman Tino sebagai Muluk
  • Puteri Sarah sebagai Shima
  • Aidil Aziz sebagai Sam
  • Wan Sharmila sebagai Ann
  • Aidit Noh sebagai Adi
  • Aiman Badrul sebagai Aiman

Sinopsis Drama Anak Beranak Abe Yie

Drama Anak Beranak Abe Yie mengisahkan tentang Kisah dalam drama ini memang tertumpu kepada anak beranak Abe Yie, Sam dan Ann yang menetap di Kuala Lumpur dan Melaka atas urusan kerja. Mereka juga sudah lama tidak pulang ke kampung halaman di Kelantan.

Oleh kerana ingin melepaskan rindu, Che Yah turut mengeluarkan idea-idea yang boleh dijadikan sebagai alasan untuk merentas negeri pulang ke kampung.

Dalam kekecohan Sam dan Ann mahu merentas negeri, Abe Yie dan Muluk yang terlalu paranoid dengan wabak merbahaya ini risau jika mereka membawa pulang penyakit itu sekali.

Ketua kampung dan penduduk-penduduk kampung juga sentiasa memberi peringatan untuk menjaga kesihatan dan menentang jika ada yang ingin datang ke kampung mereka sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

Adakah segala helah anak-beranak Abe Yie ini akan berjaya? Dapatkah mereka dipertemukan semula dalam keadaan sihat dan selamat akhirnya?

- advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here